معضل اصلی فروش آجیل اصناف بدون پروانه است

مشهد - رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد با اشاره به اینکه نظارت بر واحدهای صنفی آجیل و خشکبار در مشهد تشدید می شود، گفت: فروش آجیل اصناف بدون پروانه جز معضلات اصلی است.

به گزارش خبرنگار مهر، سید جمال حسینی طاهر صبح دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به تغییر الگوی مصرف مردم و توجه به مواد غذایی مغذی، اظهار کرد: آجیل و خشکبار دیگر کالای لوکس محسوب نشده و جایگاه ویژه ای در سبد غذایی خانواده ها پیدا کرده است.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد با تاکید بر این موضوع که نباید تنها قیمت آجیل را ملاک خرید قرار داد، گفت: متأسفانه در یک سال گذشته، گران ترین نوع آجیل، یعنی پسته، را مبنای قیاس قیمت ها قرار داده اند که این تصور را ایجاد کرده که آجیل گران است و توجیه اقتصادی ندارد.

وی با اشاره به افزایش مصرف آجیل و خشکبار در سراسر جهان پس از دوران کرونا، افزود: آجیل و خشکبار دیگر فقط تنقلات نیستند، بلکه به عنوان یک ماده غذایی مغذی، مکمل ورزشی و حتی دارو در نظر گرفته می شوند.

سهم ایران در تجارت جهانی آجیل

حسینی طاهر با بیان اینکه تجارت جهانی آجیل به بیش از 40 میلیارد دلار رسیده است، ابراز کرد: ایران سهم قابل توجهی در این تجارت دارد و سالانه بین دو تا سه میلیارد دلار آجیل و خشکبار صادر می کند.

جایگاه ویژه خراسان در تولید آجیل

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد با اشاره به جایگاه ویژه استان خراسان در تولید آجیل و خشکبار انحصاری مانند تخم ژاپنی، زرشک و کشمش سبز، تاکید کرد و گفت: مشهد در حال تبدیل شدن به قطب آجیل و خشکبار ایران است.

وی افزود: همکاران ما در تلاش هستند تا با تولید جنس خوب و حاشیه سود پایین، فرهنگ مصرف آجیل و خشکبار را ترویج دهند.

قیمت آجیل و نظارت بر واحدهای صنفی

حسینی طاهر قیمت آجیل مخلوط در بازار را بین 350 تا 900 هزار تومان اعلام کرد و گفت: با یک کیلو آجیل می توان از 20 تا 30 مهمان پذیرایی کرد.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد همچنین بر نظارت مستمر بر واحدهای صنفی و همکاری با سازمان های نظارتی از جمله بهداشت، تعزیرات و بازرسی اتاق اصناف تاکید کرد.

توصیه به مصرف کنندگان؛ به خواص تغذیه ای توجه کنید

وی گفت: به مصرف کنندگان توصیه می شود که به جای تمرکز بر قیمت، به خواص تغذیه ای آجیل و خشکبار توجه کنند و از مواد غذایی مقوی و مفید مانند تخمه آفتابگردان و بادام زمینی نیز بهره مند شوند.

حسینی طاهر با اشاره به صادرات محور بودن پسته و تأثیر آن بر قیمت داخلی، گفت: گرانی پسته به دلیل خواص بیشتر آن نیست، بلکه به دلیل صادرات و هزینه های تولید است.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد بیان کرد: حدود 200 هزار تن پسته در سال در ایران تولید می شود که تنها 20 تا 30 هزار تن آن مصرف داخلی دارد و مابقی صادر می شود.

مبارزه با فروشندگان غیرمرتبط

وی با بیان اینکه فروش آجیل توسط اصناف غیر مرتبط از معضلات اصلی این حوزه است، افزود: برخورد قاطع با فروشندگان غیرمرتبط آجیل صورت می گیرد.

نظرات

captcha